ELBA isi extinde capabilitatile de productie prin infiintarea unei firme mixte

TIMISOARA, 18 Septembrie, 2018 – ELBA anunta semnarea unui acord pentru infiintarea unei firme mixte, alaturi de Varroc Lighting Systems, unul din leaderii mondiali in domeniul iluminatului automotive.

Noua societate se va concentra pe productia de electronice – pentru a raspunde cerintei puternice a acestor componente pentru iluminatul automotive – si va sustine de maniera semnificativa cresterea ELBA pe piata europeana. Noua firma va fi localizata in Timisoara.

“Piata globala a iluminatului trece prin schimbari majore, unde integrarea electronicii este esentiala pentru a adresa nevoile actuale si viitoare ale clientilor nostri. Dupa mutarea tuturor activitatilor intr-un nou site de productie in Parcul Industrial Freidorf in 2013, acesta este un al doilea pas major pentru integrarea tehnologiei de ultima generatie in produsele noastre. De asemenea este un pas important pentru accelerarea cresterii pe piata europeana, in urmatorii ani”, afirma Dnul Bogdan Cocian, Director General al ELBA.

“Varroc deja dezvolta propriile produse electronice si software; integrarea veritcala a productiei va sustine si mai puternic cresterea profitabila” a afirmat Presedintele & CEO-ul Varroc Lighting Systems, Dnul Stephane Vedie. “Elba este recunoscuta ca un specialist de renume pe piata Europeana si contam pe un parteneriat de succes impreuna.”

Despre ELBA

Cu aproape 100 de ani de traditie, ELBA este unul dintre leaderii din Romania in domeniului iluminatului, fiind partener si furnizor de traditie al Uzinei Dacia Pitesti, care face parte din grupul Renault Nissan Mitsubishi.

Experienta bogata a firmei ELBA in industria automotive a condus la acumularea unui know-how considerabil in acest domeniu.

In prezent, prin investitii masive in tehnologie, ELBA se adapteaza cu succes exigentelor din industria automotive. Cu participarea sa in cadrul acestui noi initiative, pentru productia componentelor electronice automotive, ELBA doreste sa isi mareasca semnificativ in urmatorii 5 ani partea de piata la nivel european in sectoarele in care activeaza.

ELBA SA

Timișoara, Zona Industrială Freidorf, Str. Paul Morand nr. 135, Timiș, România

Telefon +40 356 443 902
E-mail office@elba.ro