ELBA https://www.elba.ro Tehnologia luminii Fri, 23 Jun 2017 07:23:08 +0000 ro-RO hourly 1 EUROPA DE EST-ÎN CURSA PENTRU ILUMINATUL INTELIGENT https://www.elba.ro/europa-de-est-in-cursa-pentru-iluminatul-inteligent/ https://www.elba.ro/europa-de-est-in-cursa-pentru-iluminatul-inteligent/#respond Fri, 23 Jun 2017 07:15:35 +0000 https://www.elba.ro/?p=12904 Actualele dezvoltări ale tehnologiei LED au deschis cale liberă perspectivei iluminatului inteligent. Deoarece diodele emițătoare de lumină sunt semiconductoare și fac parte și din spectrul digital, ele pot fi foarte ușor conectate într-o rețea. Conștienti de posibilități, producătorii și vânzătorii doresc să atașeze tehnologia iluminatului de retelele web, în ​​tot mai multe moduri. Aplicațiile și

Post-ul EUROPA DE EST-ÎN CURSA PENTRU ILUMINATUL INTELIGENT apare prima dată în ELBA.

]]>

Actualele dezvoltări ale tehnologiei LED au deschis cale liberă perspectivei iluminatului inteligent. Deoarece diodele emițătoare de lumină sunt semiconductoare și fac parte și din spectrul digital, ele pot fi foarte ușor conectate într-o rețea.

Conștienti de posibilități, producătorii și vânzătorii doresc să atașeze tehnologia iluminatului de retelele web, în ​​tot mai multe moduri. Aplicațiile și programele pot fi acum utilizate pentru aprinderea și stingerea luminilor, reglarea nivelului luminozității și pentru schimbarea culorii luminii. Companiile precum ELBA și-au indreptat atentia inspre producția și vânzărea de produse inteligente “IoT-Ready ™” – corpuri de iluminat care pot fi ușor dotate cu senzori și module de conectivitate după instalare.

Totuși, iluminatul poate deveni parte dintr-un întreg mult mai mare, care ajută la definirea termenului “inteligent” – sau smart – la un nivel semnificativ. În cadrul unui astfel de sistem de iluminat, senzorii pot fi aplicați cu ușurință – senzori care măsoară temperatura, mișcarea, zgomotul și chiar transmit date despre nivelurile de trafic într-un oraș.

Iluminatul stradal este costisitor, reprezentând 30-50% din costurile totale de energie pe care administrațiile orașelor trebuie să le suporte. Cercetătorii Comisiei Europene declară că aceste costuri pot fi reduse la jumătate prin trecerea la corpuri de iluminat stradale cu LED-uri inteligente.

Din cauza tehnologiei vechi, statul italian a cheltuit aproape 1,7 miliarde de euro pentru iluminatul stradal în 2015, cea mai semnificativa cifra din toate țările UE. În timp ce Germania cheltuie doar o treime din această sumă, administrațiile orașelor iau deja măsuri pentru iluminarea inteligentă. Orașul München este pe drumul cel bun, cu un plan de înlocuire a corpurilor de iluminat vechi cu sisteme de iluminat stradal inteligente, echipate cu senzori și reglabile.

Avantajele iluminatului inteligent

Capacitatea de a controla și regla iluminatul prin intermediul unui telefon sau cu ajutorul oricarui alt gadget reprezinta un beneficiu de necontestat. Același lucru se poate afirma despre posibilitatea programării corpurilor de iluminat pentru emiterea un anumit tip de lumină cu un nivel de luminozitate specific, în funcție de ora din zi.

Un sistem inteligent este capabil să realizeze lucruri deosebite,  in concordanta cu individualizarea în masă. Poate învăța obiceiurile și preferințele fiecărui individ și se adaptează corespunzător.

Iluminarea inteligentă este o iluminare mai bună, deoarece se va strădui întotdeauna să se optimizeze. Un astfel de sistem poate reduce costurile de energie, deoarece poate evalua nivelul necesar de lumină necesar.

În ceea ce privește producția, piețele din Europa Centrală și de Est au un pas în procesul de fabricație. Datorită unui cost mai bun al TCO – costul total al proprietății – costurile de producție tind să fie mai mici. Deoarece Europa de Est este considerată o zonă de producție în curs de dezvoltare, multe orașe precum București, Sofia, Belgrad și Varșovia dezvoltă legături cu orașele inteligente din întreaga lume.

Dezavantajele iluminatului inteligent

Iluminatul inteligent a venit ca o directie naturala în imaginea mult mai largă de a conecta totul cu totul. Posibilitățile sunt nesfârșite deoarece lumina se asimilează în ceea ce este cunoscut astăzi ca “Internetul lucrurilor”.

Dar o astfel de conectivitate vine cu întrebări și, de asemenea, cu riscuri. Deoarece corpurile de iluminat pot găzdui acum un număr de senzori care selectează anumite tipuri de date, există încă confuzie cu privire la cine ar trebui să detină proprietatea asupra informațiilor colectate.

Deși piața din Europa Centrală si de Est are un avantaj economic atunci când vin vorba de fabricarea iluminatului stradal inteligent, infrastructura invechită se opune implementării sale corecte. Pentru a evita plasarea cărutei înaintea calului, administrațiile orașelor și instituțiile de stat ar trebui să investească mai mult în fundație.

Pe măsură ce tot mai multe aparate și dispozitive sunt conectate printr-o rețea, riscul de a le expune atacurilor cibernetice crește.

În unele părți ale Europei de Est, viteza internetului este printre cele mai bune din întreaga lume, România aflandu-se constant in top 10. În 2015, din primele 15 orașe cu cea mai rapidă viteză de descărcare furnizată de o conexiune fixă ​​în bandă largă, nouă erau românești. Cu toate acestea, viteza nu este suficientă în cazul iluminatului inteligent. Europa de Est, deși are o piață IT deja stabilită, se confruntă cu probleme privind volumul de date care trebuie transferate.

O altă situatie cu care Europa de Est s-ar putea confrunta este capacitatea de reducere a datelor suboptimale. Comparativ cu SUA și Europa de Vest, Orientul are un drum lung de parcurs în dezvoltarea pieței de date și de analiză. Estimarile de la International Data Corporation (IDC) arată că investițiile vor ajunge la aproximativ 3 miliarde de dolari SUA în 2017.

Iluminatul inteligent vine cu mari avantaje, dar și cu responsabilități vizavi de riscurile implicate.

 

 

 

 

 

Post-ul EUROPA DE EST-ÎN CURSA PENTRU ILUMINATUL INTELIGENT apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/europa-de-est-in-cursa-pentru-iluminatul-inteligent/feed/ 0
ELBA – Noua gamă de corpuri de iluminat industrial – 2017/2018 https://www.elba.ro/elba-noua-gama-de-corpuri-de-iluminat-industrial-20172018/ https://www.elba.ro/elba-noua-gama-de-corpuri-de-iluminat-industrial-20172018/#respond Tue, 04 Apr 2017 07:01:18 +0000 https://www.elba.ro/?p=12542 Principalele beneficii directe şi indirecte pe care iluminatul industrial optimizat le furnizează sunt: vizibilitatea îmbunătăţită, estetica modernă, un moral mai bun al angajaţilor, reducerea oboselii ochilor (mai ales pentru activităţile ce implică verificări de aspect), siguranţa sporită, control al calităţii îmbunătăţit şi mai puţine rebuturi pe liniile de fabricaţie. Toţi aceşti factori contribuie la creşterea

Post-ul ELBA – Noua gamă de corpuri de iluminat industrial – 2017/2018 apare prima dată în ELBA.

]]>

Principalele beneficii directe şi indirecte pe care iluminatul industrial optimizat le furnizează sunt: vizibilitatea îmbunătăţită, estetica modernă, un moral mai bun al angajaţilor, reducerea oboselii ochilor (mai ales pentru activităţile ce implică verificări de aspect), siguranţa sporită, control al calităţii îmbunătăţit şi mai puţine rebuturi pe liniile de fabricaţie. Toţi aceşti factori contribuie la creşterea productivităţii şi a siguranţei angajaţilor.

O preocupare majoră în proiectarea noii game 2017-2018 a fost optimizarea consumului energetic, o mai bună productivitate şi siguranţă. Astfel s-a atins o eficienţă de până la 200 lm/W, putând fi realizate creşteri semnificative ale productivităţii prin modificări asupra iluminatului, scăzând efectiv costul anual cu energia electrică.

Lămpile LED reduc consumul de energie cu până la 70%, extind durata de viaţă a sistemului (la aproximativ 50 000 de ore), minimizează cerinţele de mentenanţă.

Personalizarea designului sistemelor de iluminat îmbunătăţeşte siguranţă şi creşte economiile cu energia, influenţând în mod pozitiv productivitatea.

Există un potenţial de economisire major în cazul celor mai multe clădiri industriale prin înlocuirea sistemelor de iluminat actuale, clasice, cu surse de lumina mai eficiente.

Un obiectiv foarte important al ELBA este acela de a participa la diminuarea amprentei de carbon şi la limitarea impactului asupra mediului, în acord cu COP2021. În acest sens, tehnologiile de fabricaţie a produselor noastre exclud substanţele poluante (mercur şi alte elemente nocive). În cadrul soluţiilor constructive s-au eliminat şi emisiile de radiaţiiîn spectrul infraroşu (IR) şi utraviolet (UV).

Corpurile de iluminat industrial Elba îndeplinesc cerinţele de siguranţă, maximizând în acelaşi timp productivitatea şi conservarea energiei. În procesul de producţie al acestora, acordăm o atenţie deosebită factorilor care determina calitatea iluminatului: contrastul, luminozitatea, modelele de distribuţie a luminii şi de redare a culorilor.

Oferta ELBA pentru clădirile industriale cuprinde corpuri de iluminat capabile să reziste la temperaturi şi umidităţi extreme, la şocuri, şi care sunt totodată ecologice.

ELBA îşi bazează succesul pe inovaţia produselor, controlul ridicat al calităţii, fiabilitate şi un nivel înalt al serviciilor.

Va invităm să consultaţi gama de produse ELBA pentru Iluminat Industrial 2017-2018:

Catalog ELBA Iluminat Industrial 2017-2018

Post-ul ELBA – Noua gamă de corpuri de iluminat industrial – 2017/2018 apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/elba-noua-gama-de-corpuri-de-iluminat-industrial-20172018/feed/ 0
ELBA participă la Share International Architecture and Engineering Forum – Bucureşti https://www.elba.ro/elba-participa-la-share-international-architecture-engineering-forum-bucuresti/ https://www.elba.ro/elba-participa-la-share-international-architecture-engineering-forum-bucuresti/#respond Mon, 20 Mar 2017 20:39:11 +0000 https://www.elba.ro/?p=12529 În zilele de 21 şi 22 martie 2017, ELBA – cel mai important producător de corpuri de iluminat din România, va aduce experienţa şi inovaţia lighting-ului românesc la Share International Architecture and Engineering Forum – Bucureşti. Un eveniment dedicat prezentului şi viitorului, inovaţiilor în arhitectură şi inginerie, acesta va aduna la JW Marriott Grand Hotel

Post-ul ELBA participă la Share International Architecture and Engineering Forum – Bucureşti apare prima dată în ELBA.

]]>

În zilele de 21 şi 22 martie 2017, ELBA – cel mai important producător de corpuri de iluminat din România, va aduce experienţa şi inovaţia lighting-ului românesc la Share International Architecture and Engineering Forum – Bucureşti.

Un eveniment dedicat prezentului şi viitorului, inovaţiilor în arhitectură şi inginerie, acesta va aduna la JW Marriott Grand Hotel arhitecţi, ingineri, peisagişti, contractori, investitori, dezvoltatori, reprezentanţi academici şi ai asociaţiilor profesionale din 12 ţări. Împreună, vor împărtăşi idei şi aspiraţii, vor învăţa şi vor celebra excelenţa în domeniu.

În calitate de Contractor în cadrul evenimentului, ELBA va reprezenta standardul românesc de înalta calitate în domeniul iluminatului industrial, office, public şi arhitectural. „Am dezvoltat în ultimii ani o orientare atentă înspre eficienţa energetică prin utilizarea unor tehnologii avansate şi a unor materiale cu grad înalt de fiabilitate. Astfel, ELBA este primul producător european ce a obţinut un nivel de eficienţă net de peste 200 lm/W pentru gama iluminatului industrial. Într-un context aflat într-o continuă schimbare, alinierea la solicitările de performanţă ale pieţei ne permite să livrăm produse şi servicii de calitate superioară, pliabile celor mai exigente cerinţe.”

Cu o cifra de afaceri mai mare de 50 de milioane de euro şi un portofoliu de peste 1500 de produse, ELBA este cel mai important producător de corpuri de iluminat din ţară, având un istoric de aproape 100 de ani în piaţa din România şi, mai recent, cu deschidere pe pieţele internaţionale. Compania participă activ la îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor, dezvoltând soluţii de iluminat în armonie cu mediul, eficiente şi durabile.

Post-ul ELBA participă la Share International Architecture and Engineering Forum – Bucureşti apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/elba-participa-la-share-international-architecture-engineering-forum-bucuresti/feed/ 0
Gama Office & Retail 2017 https://www.elba.ro/gama-office-retail-2017/ https://www.elba.ro/gama-office-retail-2017/#respond Mon, 06 Mar 2017 15:34:08 +0000 https://www.elba.ro/?p=12519 Noua gamă Office & Retail 2017, prezentată în ediția de față, propune o gamă de produse profesionale destinate clădirilor de birouri și spaţiilor comerciale, pentru o integrare arhitecturală optimizată, conformă cu standardele europene actuale. Corpurile de iluminat de ultimă generație – dezvoltate și propuse de Compania noastră – integrează tehnologie LED performantă, de ultimă generație, perfect

Post-ul Gama Office & Retail 2017 apare prima dată în ELBA.

]]>

Noua gamă Office & Retail 2017, prezentată în ediția de față, propune o gamă de produse profesionale destinate clădirilor de birouri și spaţiilor comerciale, pentru o integrare arhitecturală optimizată, conformă cu standardele europene actuale.

Corpurile de iluminat de ultimă generație – dezvoltate și propuse de Compania noastră – integrează tehnologie LED performantă, de ultimă generație, perfect adaptată nevoilor din ce în ce mai exigente ale pieței. Astfel, în dezvoltarea noii game, s-a pus accent îndeosebi pe calitatea luminii redate și pe optimizarea consumului de energie electrică, având reduceri semnificative, de pâna la 70% față de soluțiile clasice.

Din punct de vedere al design-ului, tendința impusă este cea de funcționalitate, acordându-se o atenție deosebită omogenitații și urmărindu-se sistematic realizarea unei luminanțe constante pe suprafața de iluminat.

O atenție cu totul specială s-a acordat integrării acestor produse în sisteme de tip smart-office & smart building, fiind astfel compatibile cu cele mai utilizate sisteme de telemanagement existente.

Totodată, un alt obiectiv foarte important al ELBA, este de a participa la diminuarea amprentei de carbon și la limitarea impactului asupra mediului, în acord cu COP2021. În acest sens, tehnologia de fabricație a produselor noastre exclude substanţele poluante (mercur şi alte elemente nocive).  în cadrul soluțiilor constructive s-au eliminat și emisiile de radiații în spectrul infraroşu (IR) şi utraviolet (UV).

Relativ la durata de viaţă, produsele integrează soluții tehnice pentru 50.000 ore de funcţionare, permitând în același timp iluminarea instant la putere nominală, imediat dupa aprindere – cu diferite temperaturi de culoare – variind intre 3000 si 6500 K.

Produsul Kinetik, disponibil cu o soluție de tip Tunable White, permite o variație a temperaturii de culoare și adaptează lumina în timp real, printr-un sistem de control la dispoziția utilizatorului (tip telecomandă). Kinetik redă lumina în funcție de mediul ambiant și de ciclul circadian al zilei.

Noua noastră gamă Office & Retail 2017 poate fi vizualizată în detaliu la link-urile de mai jos:

https://www.elba.ro/wp-content/uploads/Catalog-Office-and-Retail-LED-2017.pdfD-2017.pdf

Post-ul Gama Office & Retail 2017 apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/gama-office-retail-2017/feed/ 0
Concurs “Iluminatul arhitectural al Podului Traian din Arad” https://www.elba.ro/concurs-iluminatul-arhitectural-al-podului-traian-din-arad/ https://www.elba.ro/concurs-iluminatul-arhitectural-al-podului-traian-din-arad/#respond Mon, 09 May 2016 16:16:01 +0000 https://www.elba.ro/?p=11175 Organizatori Organizatorii concursului foto-video „ILUMINATUL ARHITECTURAL AL PODULUI TRAIAN  DIN ARAD” sunt SC ELBA SA Timisoara, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. J35/3/1990, avand Cod Unic de Inregistrare RO 1816318, SC ELBA-COM SA Timisoara, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. J35/559/2000, avand Cod Unic de Inregistrare RO 13108765 si Primaria Municipiului

Post-ul Concurs “Iluminatul arhitectural al Podului Traian din Arad” apare prima dată în ELBA.

]]>
Organizatori Organizatorii concursului foto-video „ILUMINATUL ARHITECTURAL AL PODULUI TRAIAN  DIN ARAD” sunt SC ELBA SA Timisoara, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. J35/3/1990, avand Cod Unic de Inregistrare RO 1816318, SC ELBA-COM SA Timisoara, inregistrata la Oficiul Registrului Comertului Timis sub nr. J35/559/2000, avand Cod Unic de Inregistrare RO 13108765 si Primaria Municipiului Arad. Durata si locul de desfasurare

 • Concursul se desfasoara in perioada: 09.05.2016 – 16.05.2016, in mediul on-line
 • Imaginile realizate de participanti vor fi transmise pe adresa de mail marketing@elba.ro, cu specificarea in campul “Subiect” a mentiunii “ Pentru Concursul Foto-Video – Podul Traian Arad”
 • Lucrarile trimise dupa data de 16.05.2016, orele 14:00 nu vor mai fi luate in considerare.
 • Organizatorii au dreptul de a prelungi durata consursului printr-un anunt corespunzator, facut cel putin in aceleasi medii ca anuntul initial.

Tema Concursului Tema concursului este “ILUMINATUL ARHITECTURAL AL PODULUI TRAIAN  DIN ARADPremiile Se vor acorda cate trei premii pentru fiecare sectiune – fotogafii si videoclipuri – premii care se vor acorda in bani, dupa cum urmeaza:             Locul I – 1500 lei,       Locul II – 1250 lei,      Locul III – 1000 lei,     in valoare neta.   Reguli de desfasurare

 • Concursul se va desfasura potrivit prevederilor prezentului regulament, care este obligatoriu pentru toti participantii. Prin participarea la acest concurs se presupune acordul, acceptul clauzelor si cunoasterea regulamentului de catre participanti. Acestia se obliga sa respecte si sa se conformeze tuturor termenilor, conditiilor si prevederilor prezentului Regulament.
 • Concursul este deschis deopotriva profesionistilor si amatorilor, fara limita de varsta, atat persoanelor fizice, cat si juridice.
 • Inscrierea in concurs este validata prin insasi trimiterea fotografiilor sau a videoclipurilor realizate.
 • Nu pot participa la concurs angajatii SC ELBA SA, SC ELBA-COM SA si ai Primariei Municipiului Arad, nici rudele de gradul I ale angajatilor mentionati mai sus (respectiv copii/parinti, frati/surori, sot/sotie).
 • Participantii vor prezenta 3-5 imagini care se inscriu in tematica concursului, in format JPG cu latura mare de minim 3000 pixeli si/sau videoclipuri in format minim HD cu durata cuprinsa intre 2 si 3 minute; in cazul pozelor fisierele nu trebuie sa depaseasca 20 Mb; fisierele pot fi de asemenea transmise si prin transfer pe site-uri de tip wetransfer, dropbox etc.
 • Fotografiile pot fi realizate cu aparate foto compact, mirrorless si DSLR, indiferent de marca lor.
 • Sunt considerate acceptate fotografiile fara manipulare. Fotografiile inscrise vor putea fi editate (postprocesate) numai in sensul ajustarii parametrilor de imagine. Nu se pot adauga sau elimina elemente din imagine. Nu sunt acceptate lipirea sau suprapunerea mai multor fotografii (colajul). Orice alt procedeu de procesare in afara de cele enumerate mai sus va duce la descalificarea imaginii respective (semnatura, data, rama sau alte insemne grafice pe imagine).
 • Videoclipurile pot fi editate pentru a cola diferite accente si unghiuri de filmare si pot avea coloana sonora
 • Formatul acceptat al fisierelor va fi JPEG pentru fotografii, respectiv AVI pentru videoclipuri, cu observatia ca acestea sa nu depaseasca individual 20 Mb in cazul pozelor.
 • Organizatorii isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea lucrarilor ce au o calitate tehnica indoielnica. Totodata, isi rezerva dreptul de a refuza inscrierea in concurs a lucrarilor ce apartin utilizatorilor anonimi (sau care nu au furnizat la inscriere numele real si o adresa de corespondenta valida).
 • Nu vor fi acceptate in concurs fotografii/videoclipuri ce contin sau instiga la orice forma de violenta sau au caracter ofensator, abuziv, indecent, calomniator sau obscen. Totodata, nu vor fi acceptate imagini ce contin nuditate indecenta, publicitate sau materiale promotionale.
 • Organizatorii concursului pot refuza inscrierea unei lucrari in concurs daca aceasta nu respecta conditiile din regulament, fara a-si justifica decizia.

Drepturi de autor

 • Prin inscrierea imaginii sau a videoclipului in concurs, participantul declara in mod implicit ca este detinatorul drepturilor de autor asupra acestora si asupra componentelor lor si isi asuma toate consecintele legale in cazul in care se dovedeste ca nu detine drepturile intelectuale aferente. Concurentul este unic responsabil pentru orice consecinte directe sau indirecte care pot aparea ca urmare a participarii cu fotografiisau video clipuri la acest concurs. In cazul in care utilizatorul nu este detinatorul drepturilor de autor asupra lucarilor prezentate, acesta nu va primi premiul stabilit si va fi descalificat. Lucrarile inscrise trebuie sa fie originale, realizate de concurenti si in prima prezentare.
 • Organizatorii concursului nu isi asuma raspunderea pentru nici o lucrare insusita in mod ilegal de catre concurenti.
 • Fotografiile si videoclipurile sunt protejate de legea dreptului de autor si apartin realizatorilor. Orice reproducere de catre organizatori se va face numai cu specificarea numelui autorului
 • Inscrierea in concurs implica acordul autorului ca – indiferent daca vor fi declarate sau nu castigatoare – materialele participante realizate de acesta sa poata fi folosite de catre organizatori in scopul promovarii imaginii lor, a obiectivului definit, a produselor utilizate la echiparea obiectivului, precum si a realizarii de materiale tiparite sau in mediul virtual – pliante, cataloage, articole, sau altele similare, cu mentionarea numelui autorului. Inscrierea in concurs reprezinta consimtamantul autorilor si titularilor de drepturi de proprietate intelectuala cu privire la aceasta forma de utilizare, nelimitata in timp si spatiu. In cazul in care varsta concurentului este sub 18 ani (este minor), participarea la concurs este conditionata de acordul parintelui sau ocrotitorului (tutorelui) legal, conform legislatiei.

Declararea castigatorului

 • Se va face pe pagina de FaceBook a ELBA – https://www.facebook.com/ElbaRomania, in data de 18 mai 2016, orele 12,00, cu prezentarea fotografiei sau a videoclipului castigator si a numelui autorului.
 • Participantii vor trebui sa urmareasca pagina de FB mentionata.
 • Pentru validarea castigului, in termen de 48 de ore, autorul desemnat castigator va trimite datele sale de identificare pe aceeasi adresa de e-mail – marketing@elba.ro – si anume: – nume si prenume; – numar de telefon valid; – adresa de corespondenta postala si o adresa de email, ambele valide. Daca mesajul nu va fi trimis in intervalul specificat, se va trece la anuntarea castigatorului in persoana urmatorului clasat, tot pe pagina de FB amintita, urmandu-se acelasi procedeu.
 • Premiile vor fi inmanate castigatorilor la sediul Primariei Municipiului Arad, in data de 20 mai 2016, orele 14.00
 • Pentru ridicarea premiului, participantul va prezenta un act de identitate valabil. Neprezentarea participantului declarat castigator ii asigura mentinere premiului timp de 15 zile lucratoare. Dupa acest termen, premiul nu se mai acorda.
 • In situatia in care nu va exista nici un participant, premiul va ramane neacordat.

Date personale

 • Datele personale ale concurentilor sunt confidentiale si vor fi folosite doar pentru desfasurarea logistica fireasca a concursului.
 • Conform cerintelor Legii nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date, modificata si completata si ale Legii nr. 506/2004 privind prelucrarea datelor cu caracter personal si protectia vietii private in sectorul comunicatiilor electronice, Organizatorii au obligatia de a administra in conditii de siguranta si numai pentru scopurile specificate datele personale pe care participantul le va furniza despre el, un membru al familiei ori o alta persoana.

Juriul si jurizarea

 • Juriul va fi alcatuit din 3 membrii – cate un reprezentant al organizatorilor – ELBA, ELBA-COM si Primaria Municipiului Arad.
 • Jurizarea se va face de catre membrii juriului. Din totalul lucrarilor inscrise in concurs, juriul va alege un singur castigator, pentru fiecare categorie si pentru fiecare premiu, luand in calcul urmatoarele criterii de jurizare: originalitatea, creativitatea, felul in care a fost surprins obiectivul, valoarea artistica si calitatea tehnica si respectarea prezentului regulament.
 • Deciziile juriului sunt irevocabile si nu trebuie justificate.

Alte Clauze

 • Deciziile Organizatorilor privind concursul sunt finale si aplicabile tuturor Participantilor.
 • Organizatorii sunt indreptatiti sa ia toate masurile necesare in caz de tentativa de frauda a sistemului, abuz sau orice alte tentative care ar putea afecta imaginea sau costurile pe care le implica organizarea si desfasurarea Concursului.
 • Organizatorii au dreptul sa decida in orice moment incetarea concursului. Instiintarea referitoare la incetarea concursului va fi facuta cu cel putin 3 zile inainte de incetarea efectiva, cel putin pe aceleasi canale pe care a fost facut anuntul initial.
 • Elba se obliga sa calculeze, sa retina si sa vireze impozitul datorat pentru veniturile obtinute de catre castigatori in conformitate cu Legea 227/2015 privind Codului Fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, orice alte obligatii de natura fiscala si/sau de orice alta natura, in legatura cu acestea, fiind in sarcina exclusiva a Participantilor carora le-au fost inmanate Premiile.
 • Prezentul Regulament are 3 pagini si este constituit ca parte integranta a concursului foto anuntat.

Post-ul Concurs “Iluminatul arhitectural al Podului Traian din Arad” apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/concurs-iluminatul-arhitectural-al-podului-traian-din-arad/feed/ 0
PERFORMANȚĂ LA NIVEL EUROPEAN https://www.elba.ro/performanta-la-nivel-european/ https://www.elba.ro/performanta-la-nivel-european/#respond Thu, 07 Apr 2016 12:21:45 +0000 https://www.elba.ro/?p=11135 Industria aeronautică reprezintă unul dintre domeniile pe care Romania trebuie să le încurajeze în demersul său de a spori competitivitatea producției industriale, față de referința europeană. Câteva dintre caracteristicile importante ale acestui tip de industrie sunt determinate de un nivel tehnologic ridicat, normele de calitate excepționale cu 0 toleranțe la nivelul produsului finit și, nu

Post-ul PERFORMANȚĂ LA NIVEL EUROPEAN apare prima dată în ELBA.

]]>
1elba

Industria aeronautică reprezintă unul dintre domeniile pe care Romania trebuie să le încurajeze în demersul său de a spori competitivitatea producției industriale, față de referința europeană.
Câteva dintre caracteristicile importante ale acestui tip de industrie sunt determinate de un nivel tehnologic ridicat, normele de calitate excepționale cu 0 toleranțe la nivelul produsului finit și, nu în ultimul rând, de costurile de dezvoltare semnificative.
Exigențele acestei industrii impun alegerea partenerilor viitori încă din faza de pre-proiect.
Inițial, beneficiarul noii investiții, a proiectat echiparea spatiilor cu corpuri de iluminat cu sursă convențională.
Pentru realizarea acestui proiect, considerăm noi, de referință pentru industria națională, echipa de experți ELBA a propus beneficiarului investiției o abordare modernă bazată pe tehnologia LED de ultimă generație. Astfel s-a propus un nivel de iluminat foarte înalt (peste 700 lx) și o depreciere minimă a fluxului in timp (cca 7% in 12 ani).
În urma efectuării studiului lumino-tehnic, ELBA a oferit o soluție completă care schimbă fundamental modul în care angajații clientului pot beneficia de o lumină de cea mai bună calitate, cu o eficiență maximă și cu un impact pozitiv asupra calității mediului înconjurător.
Reușind să respectăm bugetul previzionat, produsele ofertate de către ELBA au fost în exclusivitate bazate pe tehnologie LED și includ următoarele:
– Premium LUX LED (60, 30, 20 si 12 LED) – pondere de 90% (halele de turnare, extrudare, asamblare etc);
– FIPAD led (ateliere și alte spații anexe);
– LINETA NOVA led (mezanin atașat halelor);
– FIDI 10 LED (mezanin atașat halelor);
– PSFL LED (sediu administrativ – zonă recepție și zonă control);
– FIDI 02 Cristal led (cortina lumina în sediul administrativ);
– Panled (birouri);
– Matrix și Delfin LED – la exterior (drum acces, perimetru gard, spații de depozitare etc).
Prin profesionalismul soluției ofertate, ELBA a reușit să demonstreze standardul de calitate și inovație ridicat al produselor propuse pentru investiție, costurile de mentenanță aproape 0, anduranță foarte ridicată, controlabilitate și nu în ultimul rând un design flexibil și atractiv care să permită o montare facilă.
După o pregătire minuțioasă a ofertei tehnice și de instalare conform standardelor sectorului, echipa ELBA se mandreste cu încă o referință la nivel european, în ce priveste performanțele și calitatea prestației realizate.

Post-ul PERFORMANȚĂ LA NIVEL EUROPEAN apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/performanta-la-nivel-european/feed/ 0
Comunicat – Adunarea generală ordinara a acționarilor societății https://www.elba.ro/comunicat-adunarea-generala-ordinara-a-actionarilor-societatii/ https://www.elba.ro/comunicat-adunarea-generala-ordinara-a-actionarilor-societatii/#respond Mon, 14 Mar 2016 07:38:53 +0000 https://www.elba.ro/?p=11125 Consiliul de administraţie al ELBA S.A., cu sediul în Timişoara, str. Paul Morand nr. 135, convoacă Adunarea generală ordinara a acţionarilor societăţii pentru data de 14.04.2016, ora 1500, la sediul său din Timişoara, strada Paul Morand nr. 135, pentru toţi acţionarii înregistraţi în Registrul acţionarilor societăţii, la data de referinţă de 01.04.2016, cu următoarea ordine

Post-ul Comunicat – Adunarea generală ordinara a acționarilor societății apare prima dată în ELBA.

]]>
ELBA_AGA

Consiliul de administraţie al ELBA S.A., cu sediul în Timişoara, str. Paul Morand nr. 135, convoacă Adunarea generală ordinara a acţionarilor societăţii pentru data de 14.04.2016, ora 1500, la sediul său din Timişoara, strada Paul Morand nr. 135, pentru toţi acţionarii înregistraţi în Registrul acţionarilor societăţii, la data de referinţă de 01.04.2016, cu următoarea ordine de zi:

 1. Dezbaterea si aprobarea situaţiilor financiare ale exerciţiului financiar 2015, pe baza rapoartelor întocmite de catre consiliul de administraţie si auditorul financiar;
 2. Aprobarea repartizarii profitului net realizat in anul 2015 conform propunerii consiliului de administratie si fixarea dividentului brut pe actiune;
 3. Aprobarea descarcarii de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfasurata in exercitiul financiar 2015;
 4. Discutarea si aprobarea bugetului de venituri si cheltuieli pentru anul 2016;
 5. Discutarea si aprobarea programului de investitii pentru anul 2016;
 6. Aprobarea imputernicirii presedintelui consiliului de administratie, cu posibilitatea de substituire, pentru a actiona pe seama societatii in vederea indeplinirii tuturor formalitatilor necesare legate de aducerea la indeplinire a hotararilor adoptate, precum si pentru inregistrarea la Oficiul Registrului Comertului si publicarea la autoritatile competente a hotararilor Adunarii Generale a Actionarilor.

Acţionarii pot participa personal pe baza cărţii de identitate sau prin reprezentare pe baza unei procuri speciale care se obţine la sediul societăţii din str. Paul Morand nr. 135. După completare si semnare, procura specială se va depune la sediul societatii, pană la data de 12.04.2016, ora 1500.

Dacă prima adunare generală nu este statutară, cea de-a doua convocare se face pentru data de 15.04.2016, ora 1500, în acelaşi loc, cu aceeaşi ordine de zi.

 

Post-ul Comunicat – Adunarea generală ordinara a acționarilor societății apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/comunicat-adunarea-generala-ordinara-a-actionarilor-societatii/feed/ 0
ELBA la LIGHT + Building 2016 https://www.elba.ro/elba-la-light-building-2016/ https://www.elba.ro/elba-la-light-building-2016/#respond Mon, 25 Jan 2016 16:58:18 +0000 https://www.elba.ro/?p=10734 Vă invităm să vizitaţi ELBA la cel mai important târg din lume destinat produselor şi tehnologiilor din iluminatul tehnic.

Post-ul ELBA la LIGHT + Building 2016 apare prima dată în ELBA.

]]>
elba-light+building2016

Vă invităm să vizitaţi ELBA la cel mai important târg din lume destinat produselor şi tehnologiilor din iluminatul tehnic. Vă aşteptăm la standul C71, din holul 4.2. Veţi avea oportunitatea să aflaţi noutăţile despre gamele noastre de produse.

ELBA. Lighting technology.

Produsele şi soluţiile inovatoare, personalizate de ELBA pe o gama largă de aplicaţii şi categorii, răspund cerinţelor de eficienţă energetică şi digitalizare la preţuri competitive. Acestea sunt exigenţele de astăzi ridicate de dezvoltarea clădirilor şi oraşelor inteligente.

Experţii ELBA vor demonstra cele mai recente produse destinate iluminatului industrial, stradal şi de birouri. Coordonarea integrată a designului superior, calitatea materialelor şi tehnologiile inteligente sunt principalele beneficii pe care clienţii se pot baza de la producătorul care iluminează România de aproape 100 de ani.

Vă aşteptăm la o prezentare a portofoliului nostru pentru a experimenta beneficiile oferite de tehnologia luminii!

Post-ul ELBA la LIGHT + Building 2016 apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/elba-la-light-building-2016/feed/ 0
ELBA Automotive, partener de încredere pentru producători globali. https://www.elba.ro/elba-automotive-partener-de-incredere-pentru-producatori-globali/ https://www.elba.ro/elba-automotive-partener-de-incredere-pentru-producatori-globali/#respond Fri, 18 Sep 2015 08:10:43 +0000 https://www.elba.ro/?p=9302 ELBA Automotive continua dezvoltarea parteneriatului de peste 10 ani cu cel mai mare producător de autovehicule din Romania, DACIA/RENAULT. Începutul anului 2015, a marcat atingerea unui nou vârf in aceasta colaborare de succes.

Post-ul ELBA Automotive, partener de încredere pentru producători globali. apare prima dată în ELBA.

]]>
 

elba propunere web

ELBA Automotive continua dezvoltarea parteneriatului de peste 10 ani cu cel mai mare producător de autovehicule din Romania, DACIA/RENAULT. Începutul anului 2015, a marcat atingerea unui nou vârf in aceasta colaborare de succes.

ELBA a fost nominalizata sa echipeze primul autovehicul din noua gama premium, Renault Espace. Concepția si tehnologiile de injecție si asamblare robotizata au făcut posibila realizarea unei lămpi semnalizare fata care prin aspectul LED al iluminatului contribuie la expresia de lux a acestui autovehicul. Elegantul crossover a fost prezentat cu succes la Salonul Auto Paris, 2014 si a fost lansat oficial in primăvara 2015.

Acest proiect reprezintă un prim pas pe care ELBA îl face in calitate de furnizor de rang 1 pe piața autovehiculelor premium.

Post-ul ELBA Automotive, partener de încredere pentru producători globali. apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/elba-automotive-partener-de-incredere-pentru-producatori-globali/feed/ 0
ELBA Automotive livrează inovație si performantă pentru producătorii globali https://www.elba.ro/elba-automotive-livreaza-inovatie-si-performanta-pentru-producatorii-globali/ https://www.elba.ro/elba-automotive-livreaza-inovatie-si-performanta-pentru-producatorii-globali/#respond Wed, 15 Jul 2015 10:52:33 +0000 https://www.elba.ro/?p=8761 2014 si prima jumătate a lui 2015 au adus o accelerare a progresului tehnologic la ELBA Automotive pentru a creste gradul de inovație si calitate către clienții săi si  pentru a consolida poziția de furnizor de renume regional, dezvoltat multilateral. Parteneriatul de succes cu SKODA, membru al proeminentului grup Volkswagen care are o prezenta de

Post-ul ELBA Automotive livrează inovație si performantă pentru producătorii globali apare prima dată în ELBA.

]]>
elba automotive web1

2014 si prima jumătate a lui 2015 au adus o accelerare a progresului tehnologic la ELBA Automotive pentru a creste gradul de inovație si calitate către clienții săi si  pentru a consolida poziția de furnizor de renume regional, dezvoltat multilateral.

Parteneriatul de succes cu SKODA, membru al proeminentului grup Volkswagen care are o prezenta de brand in peste 100 de tari, a debutat in 2011. De atunci, ELBA Automotive își dedica eforturile pentru dezvoltarea si industrializarea corpurilor de iluminat folosite pentru diferite modele de autovehicule SKODA.

Pentru modelul Rapid Spaceback, lansat in 2013, pentru realizarea lămpilor spate ELBA Automotive a combinat in mod distinctiv forma si funcționalitatea. Experiența in design si dezvoltare a echipei de R&D de la ELBA au asigurat conceperea lămpii conform cerințelor de design si calitate.

Pentru gama SKODA Fabia, Berlina + Combi, cerințele de design client, au ridicat o provocare tehnologică pentru injecție dispersor, care a fost soluționată utilizând tehnologia 3K – 2 step. Pentru evidențierea mai accentuata a identității acestui autovehicul, ELBA Automotive a realizat o omogenitate luminoasa superioara  pe funcția poziție.

Noul model a fost admirat, in premiera mondiala la Salonul Auto Paris, 2014. Succesul comercial  al acestui autovehicul materializat in numărul mare de vânzări este un motiv de mândrie si pentru ELBA Automotive

Post-ul ELBA Automotive livrează inovație si performantă pentru producătorii globali apare prima dată în ELBA.

]]>
https://www.elba.ro/elba-automotive-livreaza-inovatie-si-performanta-pentru-producatorii-globali/feed/ 0