Tradiţie de peste 50 de ani ca furnizor auto

Partener şi furnizor de tradiţie încă din anii ’70 al Daciei Piteşti, ELBA este astăzi furnizor pentru întreaga industrie auto din România.

În anul 1952, ELBA realizează primele faruri şi lămpi auto, acestea fiind destinate echipării tractoarelor şi camioanelor. Ulterior, în anii 1956 – 1970, ELBA începe să dezvolte primele faruri şi lămpi special create pentru autoturismele Dacia.

Începând cu 1976 toate produsele ELBA pentru industria producătoare de automobile poartă marca europeană E19. ELBA este producatorul corpurilor de iluminat pentru toate modelele ulterioare dezvoltate în parteneriat cu firma Automobile Dacia, precum şi pentru alte autovehicule. Anii 2003 – 2004 au fost caracterizați de un amplu program investițional, în vederea alinierii tehnologiilor de fabricație a corpurilor de iluminat (faruri și lămpi) la cerințele producătorului de autovehicule DACIA Grup Renault.

Fabrica Automotive a realizat în noiembrie 2004 certificarea sistemului de management al calității conform standardului ISO/TS 16949 (standard specific activităților de producție din industria de automotive), în completarea certificării sistemului de management conform standardului ISO 9001.

Producţie automotive pe măsura exigenţelor din industrie

Experienţa bogată a firmei ELBA în industria auto a condus la acumularea unui know-how considerabil în acest domeniu. În prezent, prin investiţii masive în tehnologie, ELBA se adaptează cu succes exigenţelor din industria auto. Noul sit de producţie automotive se întinde pe o suprafaţă de aproape 19.000 mp şi este specializat în producerea lămpilor şi farurilor auto. La amplasarea noilor capacităţi de producţie şi la organizarea activităţii s-a ţinut cont de cerinţele sistemului ISO TS 16949.

Cercetare şi dezvoltare

Fabrica are propriul departament de proiectare şi dezvoltare unde se derulează procesele conexe. Toate aceste activităţi se desfaşoară conform procedurilor APQP, având la bază conceptul de management de proiect. Specialiştii firmei sunt în permanenţă instruiţi, având la dispoziţie metode moderne de proiectare: PC-uri cu software specializat pentru proiectare 3D și 2D – ProEngineer, CATIA, Euclid, Autocad, Speos şi Light 3D. Dezvoltarea proiectelor se face conform standardelor ISO/TS 16949 şi a procedurii de planificare în avans a calităţii produselor.

Capabilităţi software şi instrumente IT:
Competenţe – Dezvoltarea de produse end to end:

Producţie şi tehnologii

Soluţiile noastre tehnologice au în vedere eliminarea vechilor variante, costisitoare şi poluante, şi realizarea unei convergenţe cu tehnologiile clasice, bazate pe echipamente moderne. În implementarea procesului de producție, am ţinut cont de tendinţa actuală de localizare a activităţilor productive în perimetrul parcurilor industriale şi tehnologice sau în apropierea aglomerărilor urbane. Astfel, se asigură un contact mai uşor cu mediul de afaceri şi o prezenţă activă în perimetrul industrial al comunităţii locale.

Principalele tehnologii de producţie:
Tehnologie de vârf pentru corpuri de iluminat auto:
Noutăţi tehnologice:
Echipamente:
ELBA SA

Timișoara, Zona Industrială Freidorf, Str. Paul Morand nr. 135, Timiș, România

Telefon +40 356 443 902
E-mail office@elba.ro